Hjerne- og Nervesygdomme Ambulatorium
I Hjerne- og Nervesygdomme Ambulatorium undersøger, diagnosticerer og behandler vi patienter med mistanke om ikke akutte neurologiske sygdomme
I ambulatoriet undersøger, diagnosticerer og behandler vi sygdomme som eksempelvis dissemineret sklerose, demens, nervebetændelse og Parkinson.
Hovedpineklinikken ligger også i Hjerne- og Nervesygdomme Ambulatoriet. Her undersøges, diagnosticeres og behandles patienter med hovedpine. Dette kan eksempelvis være patienter med migræne, spændingshovedpine, posttraumatisk hovedpine, hortons/klynge-hovedpine, trigeminusneuralgi, medicinoverforbrugshovedpine.
Du finder Hjerne- og Nervesygdomme Ambulatorium ved Indgang 4, Solvej 23.
Læs mere her
Ved dit første besøg i ambulatoriet vil du møde en af vores 3 speciallæger. Speciallægen udreder dig og vurderer om der eventuelt er behov for yderligere undersøgelser, såsom neurofysiologi, MR-skanning, lumbalprøver, blodprøver. Du vil typisk blive henvist til disse undersøgelser på et sygehus, som ligger i nærheden af dit bosted.
Efter at udredningen og alle undersøgelserne er gennemført, bliver du indkaldt til et samlet svar. Vurderer speciallægen, at der er behov for yderligere udredning eller behandling, planlægger I sammen det videre forløb.
I nogen tilfælde er der behov for henvisning til et højtspecialiseret sygehus med regionsfunktion.
I løbet af dit forløb i Hjerne- og Nervesygdomme Ambulatorium kan du i afdelingen møde speciallæger, sygeplejersker, fysioterapeut, psykolog og sekretærer.
Hovedpineklinikken er en del af Hjerne- og Nervesygdomme Ambulatorium.
Ved dit første besøg i ambulatoriet vil du møde en af vores 3 speciallæger. Speciallægen udreder dig og vurderer dit hidtidige forløb om der eventuelt er behov for yderligere undersøgelser, såsom neurofysiologi, MR-skanning, lumbalprøver, blodprøver. Du vil typisk blive henvist til disse undersøgelser på et sygehus, som ligger i nærheden af dit bosted.
I samråd med dig bliver der efterfølgende lagt en plan for det videre undersøgelses- og behandlingsforløb.
I hovedpineklinikken lægges der vægt på tværfaglige forløb, hvor både læger, sygeplejersker, fysioterapeut og psykolog kan være inddraget.
Et fysioterapeutisk forløb består altid af en individuel fysioterapeutisk vurdering. Forløbet kan herefter være både et individuelt forløb og afspændingsforløb på et hold med brug af Biofeedback.
Et psykologisk forløb er individuelle samtaler.
Udover det giver vi Botulinumtoxin (Botox) for kronisk migræne.